BEKIJK ONZE 6 PIJLERS:
Veiligheid

Rond de Watertoren vzw organiseert een 

GROEPSAANKOOP KWALITATIEVE FIETSHELMEN

aan zeer sterke condities. 

Ideaal als sensibilisering of eindejaarsgeschenk voor de medewerkers.  

Het belang van bewegen kan niet genoeg benadrukt worden. Veilig fietsen van en naar het werk kan daarbij helpen en je kan jouw medewerkers daartoe stimuleren door het aanbieden van een fietshelm.  Het is kan een mooie incentive zijn of misschien kijk je nu al uit naar een efficiënt eindejaarscadeau.

Of gewoon een nuttig cadeau voor jezelf!  Aarzel niet en teken in voor 30.10.2020 door middel van DIT BESTELFORMULIER. 

Meer technische informatie over de helmen vindt u hier.

fietshelm_catalogus__1130.JPG

Sensibilisering

Naast het aanbieden van de fietshelmen kan je ook een 10-daagse sensibiliseringactie organiseren voor jouw medewerkers.  Door middel van aftelborden en leuke quotes aan de fietsenstalling kan je de medewerkers nieuwsgierig maken, stimuleren om met de fiets naar het werk te komen en op de laatste dag het cadeau: de fietshelm overhandigen! Een dergelijke actie creëert rumour around the brand, brengt positivisme op de werkvloer en verhoogt de sportieve perceptie van jouw bedrijf.  Rond de Watertoren vzw kan jou de borden (zonder logo's) met inschuifborden gratis ontlenen, dankzij Demival. Interesse? Mailen naar info@ronddewatertoren.be.

 

Schermafbeelding_2020-10-05_om_18.38.27.png


Wat is een BIN-Z?

Een BIN-Z heeft tot doel de veiligheid in jouw buurt te vergroten en de sociale controle te bevorderen. Tevens zal een wederzijdse informatie-uitwisseling tussen de zelfstandigen van de verschillende winkelstraten en die van Astene er toe bijdragen het onveiligheidsgevoel terug te dringen. Een telefoonnetwerk waarschuwt alle zelfstandigen bij een inbraak of een poging daartoe. Verdachte handelingen worden onmiddellijk aan iedereen kenbaar gemaakt. Statistieken van de voorbije jaren hebben aangetoond dat het aantal inbraken en diefstallen beduidend lager ligt op de plaatsen waar een BIN actief is.

Het welslagen van een BIN-Z hangt hoofdzakelijk af van de medewerking van de zelfstandige ondernemers. Het spreekt voor zich dat een BIN-Z enkel kan slagen indien er minstens 85% van de zelfstandigen deelneemt.

De voordelen: een win-win situatie voor alle partijen

  • De zelfstandige ondernemers worden gezien als volwaardige partner in de bestrijding van de onveiligheidsproblematiek in hun buurt d.m.v. een goede samenwerking en constructieve communicatie met de lokale overheden en politie. 

  • De lokale politie krijgt goede operationele informatie ter beschikking als verantwoordelijke voor de contacten met het BIN en kan zijn taken van gemeenschapsgerichte politie doelbewust uitvoeren.

  • De lokale overheden kunnen de leefbaarheid van de betrokken buurt of wijk zien stijgen door het dalen van criminaliteit en onveiligheid.

Hoe deelnemen?

Deelnemen aan een BIN-Z gebeurt op vrijwillige basis en wordt bevestigd door een actief lidmaatschap. 

Interesse?

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan dit BIN-Z? 
Neem dan contact op met de dienst Lokale Economie op het nr. 09 381 95 00 of met de wijkcommissaris Stefanie Busauw op 09 381 41 00.

 

BRANDVEILIGHEID

Uw brandveiligheid dragen wij hoog in het vaandel. Samenmet de verantwoordeljiken van de brandweerzone Centrum, ondersteunen wij uw inspanningen om calamiteiten in uw bedrijf te vermijden. Wij denken daarbij aan ondersteuning bij de opmaak van uw brandpreventiedossier, brandopleidingen voor u en uw personeel, faciliteren van sleutelkluizen, technopreventieve maatregelen. 

Via de site: www.brandweerzonecentrum.be vindt u alle actuele dossiers.  

Bv. informatie over opstellen van een interventiedossier: https://www.brandweerzonecentrum.be/interventiedossier 

 Brandweerzone_Centrum.jpg

Suggesties

U heeft nieuws dat op deze pagina hoort te staan? Vul het formulier hieronder in en wij bekijken om uw nieuws zo snel mogelijk hier te plaatsen.


 


Onze partners

Johan De Smet
Demival
Bank Van Breda
Progressive
Containers Vindevogel