BEKIJK ONZE 6 PIJLERS:
Een eenvoudig en duidelijk overzicht van alle Vlaamse en federale overheidsmaatregelen voor bedrijven.
< TERUG NAAR OVERZICHT

Kwestie van het bos nog door de bomen te zien: 

een duidelijk en eenvoudig overzicht van alle 

overheids maatregelen voor bedrijven

 

Stilaan kom er een beetje stabiliteit en duidelijkheid in de toepassingsvoorwaarden van verschillende steunmaatregelen die in de media werden aangekondigd.  Maar een volledig overzicht verkrijgen, vraagt enig werk.  Daarom biedt Deinze Industrie vzw u dit hier aan, in samenwerking met de directie en sociale dienst van Demival en hun bedrijfsrevisor:

 

  • Bij de Vlaamse steunmaatregelen kan u onder andere de hinderpremie en de compensatiepremie terugvinden.
  • Bij de federale steunmaatregelen vindt u onder meer het overbruggingsrecht, de tijdelijke werkloosheid en het uitstel van sociale bijdragen.

Let wel, gezien de recente invoering van bepaalde maatregelen, zijn zelfs vandaag nog niet alle praktische modaliteiten voor het aanvragen ervan gecommuniceerd door de overheid. Best goed blijven opvolgen met uw medewerkers en raadgevers.

De overzichten vindt u onder deze tekst.

Nog een nuttige tip: hou een overzicht bij van alle maatregelen die u heeft getroffen of gevolgen die u moet ondergaan ten gevolge van deze crisis. Probeer dit zo concreet mogelijk te maken, en indien mogelijk voorzien van het nodige cijfermateriaal en onderliggende documenten of foto’s. Zo bespaart u een pak administratie en opzoekwerk achteraf.

 

Overzicht Vlaamse overheidsmaatregelen voor bedrijven.

Overzicht federale overheidsmaatregelen voor bedrijven.


Meer nieuws over Subsidies en vergunningen

De Vlaamse Regering heeft op vrijdag 2 december 2016 een strategische transformatiesteun toegekend van €558.000 aan Marcel Liebaert NV uit Deinze.

Marcel Liebaert NV is een wereldwijd bekende textielleverancier die bestaat sinds 1887. In het bedrijf worden niet alleen hoogwaardige bandjes voor lingerie, medische en technische toepassingen vervaardigd, maar ook een zeer uitgebreid gamma aan stoffen voor gebruik in diverse sectoren zoals lingerie, sport, medische en automobielsector. Er zijn 192 VTE werkzaam in het bedrijf. Via het strategisch transformatieproject wil het bedrijf zich omvormen van een zuivere producent van halffabricaten naar een leverancier van eindproducten met een hoge toegevoegde waarde via het vervaardigen van complexer “ready-to-use”-textiel. Verder wil men ook opschuiven in de waardeketen met kleine reeksen van hoogwaardig geconfectioneerd textiel. Hiertoe zal ca. 6,7 miljoen euro geïnvesteerd worden voor de bouw van een nieuwe fabriekshal met burelen en machines. Aan deze investering is ook een opleidingsprogramma gekoppeld van € 1,5 miljoen. Deze beslissing zal de verdere ontwikkeling van het bedrijf en de tewerkstelling in de regio met zekerheid ten goede komen.


Onze partners

Johan De Smet
Demival
Bank Van Breda
Progressive
Containers Vindevogel