BEKIJK ONZE 6 PIJLERS:
Uitnodiging: ontwikkeling ‘Charter Bedrijven en Biodiversiteit’
< TERUG NAAR OVERZICHT

De Vlaamse Overheid ontwikkelt momenteel een charter rond bedrijven en biodiversiteit. Dat charter stimuleert en ondersteunt organisaties om doelgericht te werken aan meer biodiversiteit op hun terreinen. Het zal deel uitmaken van een Green Deal rond bedrijven en biodiversiteit van de Vlaamse Overheid in samenwerking met Natuurpunt en Corridor.

Help ons om van biodiversiteit op bedrijventerreinen de normaalste zaak te maken, en geef het charter mee vorm. Op donderdag 8 februari 2018 werken we er samen aan met u en met andere grote en kleine bedrijven, ontwikkelaars van bedrijventerreinen, sectororganisaties, intercommunales en lokale besturen.

Een eerste werkversie van het charter krijgt u na inschrijving toegestuurd.

Waar

VAC Leuven (Dirk Boutsgebouw) – zaal Multi 01 (gelijkvloers)
Diestsepoort 6
3000 Leuven

Wanneer

8 februari 2018, start om 09.30 uur, einde rond 12.00 uur, gevolgd door een lunch en netwerkmoment.

Inschrijven

U kan inschrijven tot uiterlijk donderdag 25 januari 2018 via eventbrite

Meer informatie

Contacteer steven.vanonckelen@vlaanderen.be

charter-biodiversiteit.jpg

Huidige Omgevingsloket blijft van toepassing tot

1 januari 2018

Voor de Vlaamse Regering staan digitalisering en vereenvoudiging ten dienste van de samenleving en zijn ze geen doel op zich. Door de problemen met het digitaal loket voor bouwaanvragen kunnen de prestaties en de stabiliteit van het nieuwe loket voor omgevingsvergunningen niet gegarandeerd worden op de voorziene datum van 1 juni. Omdat burgers, bedrijven en andere overheden niet het slachtoffer mogen worden van een onvoldoende performante toepassing werd volgens het decreet van 2 juni 2017 door de Vlaamse Regering  beslist om de streefdatum van 1 juni 2017 op te schuiven naar 1 januari 2018.

Die beslissing houdt in dat de huidige geldende regelgeving voor elk bestuur tot dan van toepassing blijft. Uiteraard wordt de continuïteit intussen verzekerd. De besturen die sinds 23 februari 2017 met de omgevingsvergunning werken, worden verder intensief ondersteund en de toepassing zal voortdurend verbeterd worden. De capaciteit van de toepassing wordt de komende maanden systematisch opgevoerd en verder afgestemd op de software van de lokale besturen. 

Via volgende link kan u de tekst van het van decreet vinden zoals gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Op 1 januari 2018 garandeert de opdrachtnemer een performante, gebruiksvriendelijke toepassing met voldoende capaciteit en duidelijke communicatie tussen overheden en adviesinstanties. Op die manier krijgen burgers, bedrijven en besturen de kwaliteitsvolle dienstverlening waar ze recht op hebben.

 

 

Meer informatie kan u raadplegen op de website www.omgevingsloket.be.


Onze partners

Johan De Smet
Demival
Bank Van Breda
Progressive