BEKIJK ONZE 6 PIJLERS:
Ontbijtsessie met de KMO-zonnecoach in Deinze
< TERUG NAAR OVERZICHT

De energiefactuur in uw bedrijf weegt steeds zwaarder door? U wil graag de energiefactuur drastisch verminderen?  U wil graag zelf groene stroom produceren en uw duurzaam imago versterken?

Zelf zonnestroom produceren is een stuk goedkoper en milieuvriendelijker dan stroom van het net afnemen.

Is er binnen uw bedrijf, onvoldoende kennis, tijd en eventueel middelen om daar zelf werk van te maken?

Stad Deinze en Veneco willen u daar, samen met het Vlaams EnergieAgentschap (VEA), bij helpen: het VEA duidde het neutraal studiebureau Zero Emission Solutions (ZES) aan om KMO’s gratis bij te staan bij het realiseren van een zonne-energieproject.

 

ZES zal:

  • Al uw vragen m.b.t. zonne-energie beantwoorden.

  • Een prescan voor uw bedrijf maken om te bekijken hoeveel zonnepanelen u best plaatst en wat daarvan de terugverdientijd is.

  • De door u opgevraagde offertes van installateurs kritisch doorlichten.

 

Interesse?

Kom dan naar de ontbijtsessie op 25 maart 2019 in het Dienstencentrum Leiespiegel, Brielstraat 2, 9800 Deinze.

 

Ontvangst vanaf 7u30  in het Spiegelei met koffie en koeken.

Start van de infosessie om 8u00 in de raadzaal.

Opgelet: op voorhand inschrijven noodzakelijk via omgeving@deinze.be

Kan je er niet bij zijn maar wens je graag ondersteuning bij uw zonne-energieproject? Neem dan contact op met de KMO-zonnecoach: info@zeroemissionsolutions.com of 053 41 66 66.

 

Uitnodiging_ontbijtsessie_zonnecoach_KMO.pdf

 

Huidige Omgevingsloket blijft van toepassing tot

1 januari 2018

Voor de Vlaamse Regering staan digitalisering en vereenvoudiging ten dienste van de samenleving en zijn ze geen doel op zich. Door de problemen met het digitaal loket voor bouwaanvragen kunnen de prestaties en de stabiliteit van het nieuwe loket voor omgevingsvergunningen niet gegarandeerd worden op de voorziene datum van 1 juni. Omdat burgers, bedrijven en andere overheden niet het slachtoffer mogen worden van een onvoldoende performante toepassing werd volgens het decreet van 2 juni 2017 door de Vlaamse Regering  beslist om de streefdatum van 1 juni 2017 op te schuiven naar 1 januari 2018.

Die beslissing houdt in dat de huidige geldende regelgeving voor elk bestuur tot dan van toepassing blijft. Uiteraard wordt de continuïteit intussen verzekerd. De besturen die sinds 23 februari 2017 met de omgevingsvergunning werken, worden verder intensief ondersteund en de toepassing zal voortdurend verbeterd worden. De capaciteit van de toepassing wordt de komende maanden systematisch opgevoerd en verder afgestemd op de software van de lokale besturen. 

Via volgende link kan u de tekst van het van decreet vinden zoals gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Op 1 januari 2018 garandeert de opdrachtnemer een performante, gebruiksvriendelijke toepassing met voldoende capaciteit en duidelijke communicatie tussen overheden en adviesinstanties. Op die manier krijgen burgers, bedrijven en besturen de kwaliteitsvolle dienstverlening waar ze recht op hebben.

 

 

Meer informatie kan u raadplegen op de website www.omgevingsloket.be.


Onze partners

Johan De Smet
Demival
Bank Van Breda
Progressive