BEKIJK ONZE 6 PIJLERS:
GRATIS DUURZAAMHEIDSMETER VOOR BEDRIJVENTERREINEN EN INDUSTRIËLE OF ECONOMISCHE SITES
< TERUG NAAR OVERZICHT

industrile_site.jpg

De duurzaamheidsmeter werd ontwikkeld in opdracht van het Agentschap Innoveren & Ondernemen om duurzaamheid meetbaar te maken voor industriële en economische sites en bedrijventerreinen in Vlaanderen. Een maatstaf om een score te plakken op duurzaamheid en om te ontdekken hoe u het doet in vergelijking met andere bedrijventerreinen. Zie het als een aanzet voor een duurzaamheidslabel. Scoort u goed? Dan maakt u uw project aantrekkelijker voor (internationale) investeerders en haalt u er dus commercieel voordeel uit. Een instrument om u te laten nadenken over duurzaamheid, om te kijken hoe u duurzame inspanningen kunt leveren voor uw specifieke projecten. De duurzaamheidsmeter is geschikt om projecten en bedrijventerreinen uniform te vergelijken. Daarnaast is het instrument flexibel genoeg om een bepaalde economische site afzonderlijk te beoordelen.

U kan de tool gratis downloaden via de website van het Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Klik hier >>

Huidige Omgevingsloket blijft van toepassing tot

1 januari 2018

Voor de Vlaamse Regering staan digitalisering en vereenvoudiging ten dienste van de samenleving en zijn ze geen doel op zich. Door de problemen met het digitaal loket voor bouwaanvragen kunnen de prestaties en de stabiliteit van het nieuwe loket voor omgevingsvergunningen niet gegarandeerd worden op de voorziene datum van 1 juni. Omdat burgers, bedrijven en andere overheden niet het slachtoffer mogen worden van een onvoldoende performante toepassing werd volgens het decreet van 2 juni 2017 door de Vlaamse Regering  beslist om de streefdatum van 1 juni 2017 op te schuiven naar 1 januari 2018.

Die beslissing houdt in dat de huidige geldende regelgeving voor elk bestuur tot dan van toepassing blijft. Uiteraard wordt de continuïteit intussen verzekerd. De besturen die sinds 23 februari 2017 met de omgevingsvergunning werken, worden verder intensief ondersteund en de toepassing zal voortdurend verbeterd worden. De capaciteit van de toepassing wordt de komende maanden systematisch opgevoerd en verder afgestemd op de software van de lokale besturen. 

Via volgende link kan u de tekst van het van decreet vinden zoals gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Op 1 januari 2018 garandeert de opdrachtnemer een performante, gebruiksvriendelijke toepassing met voldoende capaciteit en duidelijke communicatie tussen overheden en adviesinstanties. Op die manier krijgen burgers, bedrijven en besturen de kwaliteitsvolle dienstverlening waar ze recht op hebben.

 

 

Meer informatie kan u raadplegen op de website www.omgevingsloket.be.


Onze partners

Johan De Smet
Demival
Bank Van Breda
Progressive