BEKIJK ONZE 6 PIJLERS:
Dit was een interessante inspiratiesessie Hoe kan ik als ondernemer besparen op energie en afval in mijn bedrijf?
< TERUG NAAR OVERZICHT

Dit was een interessante inspiratiesessie

Hoe kan ik als ondernemer besparen op energie en afval in mijn bedrijf?

Donderdag 19 oktober 2017 organiseerde Deinze Industrie in samenwerking met stad Deinze een interessante inspiratiesessie over hoe je als bedrijf kan besparen op energie en afval in jouw bedrijf. Katrien Moens en Viola Vandelanotte van VOKA Oost-Vlaanderen, Johan De Bruyne van Ecogen en Dries Bruyneel, milieuambtenaar van stad Deinze namen het woord. Zowel de grotere context van toekomstige evoluties en verwachtingen, als zeer praktische directe toepassingen om te besparen op energie en afval werden gepresenteerd. Schepen Norbert De Mey, bevoegd voor KMO en Industrie en projectbeheerder Deinze Industrie Yannic Demeyer, gaven kort toelichting over de gewezen en te verwachten initiatieven van de ondernemerskoepel. www.deinzeindustrie.be. 

U vindt hier de best practices om u verder te inspireren (en te besparen):

https://www.voka.be/oost-vlaanderen/vcdo


Meer info

Ecogen

 

stad Deinze/dienst omgevingDSC_0022_Kopie.JPG

 D25-18785-Visual-Deinze-Industrie-Milieu.jpg

OKT 2016 - Vereenvoudiging vergunningsaanvraag

De Vlaamse Regering keurde op 27 november 2015 het uitvoeringsbesluit voor de omgevingsvergunning goed. Op 23 februari 2016 werd het uitvoeringsbesluit gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Dit betekent dat de omgevingsvergunning binnen 1 jaar na publicatie van kracht wordt.

De omgevingsvergunning komt er als antwoord op de vraag naar vlottere procedures. Het moet ook leiden tot meer rechtszekerheid en een betere besluitvorming.

Door de integratie van de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning worden tegelijk de stedenbouwkundige en milieuaspecten beoordeeld. De aanvragen worden ingediend bij één loket nl. het Omgevingsloket, waarna één openbaar onderzoek en één adviesronde moet worden doorlopen.

Bovendien zal de omgevingsvergunning voor onbepaalde tijd gelden. Er is geen vervaldatum meer.

Nog een belangrijke wijziging is de mogelijkheid tot het digitaal indienen van de aanvraag waarna de verdere behandeling ook digitaal gebeurt.

Meer informatie kan u raadplegen op de website www.omgevingsloket.be.


Onze partners

Johan De Smet
Demival
Bank Van Breda
Progressive
Kortweg