BEKIJK ONZE 6 PIJLERS:
Dit was een interessante inspiratiesessie Hoe kan ik als ondernemer besparen op energie en afval in mijn bedrijf?
< TERUG NAAR OVERZICHT

Dit was een interessante inspiratiesessie

Hoe kan ik als ondernemer besparen op energie en afval in mijn bedrijf?

Donderdag 19 oktober 2017 organiseerde Deinze Industrie in samenwerking met stad Deinze een interessante inspiratiesessie over hoe je als bedrijf kan besparen op energie en afval in jouw bedrijf. Katrien Moens en Viola Vandelanotte van VOKA Oost-Vlaanderen, Johan De Bruyne van Ecogen en Dries Bruyneel, milieuambtenaar van stad Deinze namen het woord. Zowel de grotere context van toekomstige evoluties en verwachtingen, als zeer praktische directe toepassingen om te besparen op energie en afval werden gepresenteerd. Schepen Norbert De Mey, bevoegd voor KMO en Industrie en projectbeheerder Deinze Industrie Yannic Demeyer, gaven kort toelichting over de gewezen en te verwachten initiatieven van de ondernemerskoepel. www.deinzeindustrie.be. 

U vindt hier de best practices om u verder te inspireren (en te besparen):

https://www.voka.be/oost-vlaanderen/vcdo


Meer info

Ecogen

 

stad Deinze/dienst omgevingDSC_0022_Kopie.JPG

 D25-18785-Visual-Deinze-Industrie-Milieu.jpg

Huidige Omgevingsloket blijft van toepassing tot

1 januari 2018

Voor de Vlaamse Regering staan digitalisering en vereenvoudiging ten dienste van de samenleving en zijn ze geen doel op zich. Door de problemen met het digitaal loket voor bouwaanvragen kunnen de prestaties en de stabiliteit van het nieuwe loket voor omgevingsvergunningen niet gegarandeerd worden op de voorziene datum van 1 juni. Omdat burgers, bedrijven en andere overheden niet het slachtoffer mogen worden van een onvoldoende performante toepassing werd volgens het decreet van 2 juni 2017 door de Vlaamse Regering  beslist om de streefdatum van 1 juni 2017 op te schuiven naar 1 januari 2018.

Die beslissing houdt in dat de huidige geldende regelgeving voor elk bestuur tot dan van toepassing blijft. Uiteraard wordt de continuïteit intussen verzekerd. De besturen die sinds 23 februari 2017 met de omgevingsvergunning werken, worden verder intensief ondersteund en de toepassing zal voortdurend verbeterd worden. De capaciteit van de toepassing wordt de komende maanden systematisch opgevoerd en verder afgestemd op de software van de lokale besturen. 

Via volgende link kan u de tekst van het van decreet vinden zoals gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Op 1 januari 2018 garandeert de opdrachtnemer een performante, gebruiksvriendelijke toepassing met voldoende capaciteit en duidelijke communicatie tussen overheden en adviesinstanties. Op die manier krijgen burgers, bedrijven en besturen de kwaliteitsvolle dienstverlening waar ze recht op hebben.

 

 

Meer informatie kan u raadplegen op de website www.omgevingsloket.be.


Onze partners

Johan De Smet
Demival
Bank Van Breda
Progressive